FJELLSKI VANDRING
I villreinens spor : Forollhogna

Fjellski vandring på Forollhognas vidde, i villreinens spor. Et vintereventyr på 1.000 Kvadratkilometer ensomhet. Vi går på ekte treski. Dette er skigåing på opprinnelig vis, et ærlig møte med vinterverdenen.

Villreinens vidda

Forollhogna-platået er en avsides og ensom landskap den dag i dag. Villreinflokker, jerv og fjellrev streifer rundt på den digre fjellvidda. En nasjonalpark har blitt opprettet for deres vern. Dyrene er med gyldig grunn spesialisert på å overleve arktiske vintrer. Til tross for det kalde klimaet kalles området ‘De snille fjell’, fordi liene er slake og dalførene alltid lyne og nære. Det er et idealt område for å utforske snaufjellet i all sin vinterlig glans.

Fjellski vandring: vintereventyr med villmarksopplevelser (bilde)

Fjellski vandring på opprinnelig vis

Det blir maks. fem personer i den lille turgruppen på fjellski vandring. Vi bruker ekte treski til å møte den eksepsionelle vinterverden på en naturnær måte. Vi trakker sporet med omhu i den urørte snøen, utforsker detaljer i terrenget og ærer dermed landskapet.

Fjellski vandring i Forollhogna (bilde)

Vi navigerer etter naturens tegn, iakttar endringer i snø, vind og vær. Vi bøyer oss naturkreftene om de er snille og strålende eller krevende og uforsonlige. Ved behov eller om vi ønsker det, kan vi bivuakkere en natt i snøen.

Ved anledning vil vi lese dyrespor og etterspore historiene dyrene har skrevet for oss i snøen. På det store havet av snø og is under en uendelig himmel kan vi komme til ro og fred. Vi lærer å forbinde oss med landskapet og alle dens levende vesener. En aktsom holdning fremmer dype villmarksopplevelser som setter preg på vintereeventyret.

Fjellski vandring: overnatting i en hytte (bilde)

Hytter og fjellbuer til overnatting

Spredt på vidda ligger det noen få fjellbuer til som eneste menneskelige tegn i landskapet. Enkelt utstyrt som buene er, byr de perfekt husly for oss. I hyttene tilbereder vi måltidene og spiser middag sammen i skinnet av levende lys. Vi deler dagens inntrykk mens ilden gnitrer i ovnen. På natthimmelen kan vi beundre stjernenes løp og muligens polarlysets dans. Til og med når vi sovner i en varm hytte, vil naturen være nær; når vinden pistrer utenfor hytta eller når stjernene blinker ned på oss gjennom vinduet og hvisker oss noe om opplevelsene som kommer.

Fjellski vandring: opphold i en hytte (bilde)

Program

Den elve dagers skituren begynner på første dagens ettermiddag med oppmøtet ved Tolga stasjon, en drøy fire-timers togreise nord for Oslo eller knapt tre timer sør for Trondheim. Derifra får vi et kort skyss opp til en hytte utenfor Vingelen nasjonalparkslandsby, hvor vi bor i to netter. En dagstur på åsene ovenfor Vingelen varmer oss opp. Dagen etter starter vi til langturen på vidda. I åtte dager streifer vi rundt fra hytte til hytte. Noen ganger forblir vi to døgn på samme sted, slik at topturer, mere utstrakt sporelesing eller en eventuell overnatting i snøen blir mulig. Omsider drar vi tilbake mot Vingelen, hvor vi får overnatte på et sæterhus med strøm, vann og dusj. Reisen slutter med et skyss tilbake til Tolga stasjon tidlig på siste reisedagen.

Rentier-Land Forollhogna (Bild)

 • Dette er inkludert

  • Liten gruppe med maks. 4 deltakere
  • Erfaren og lokalkjent ledelse v/ Thoralf Rumswinkel
  • Program som beskrevet
  • 9 netter i fjellbuer (uten strøm og innlagt vann)
  • 1 natt i sæterhus (strøm, innlagt vann og dusj)
  • Overnatting i snøleir (valgfritt)
  • Skyss fra/til stasjonen på ankomst- og avreisedagen
  • Set treski med vaierbinding, staver og skivoks (Egne ski kan tas med.)
  • En del av turproviantet (En full pakke kan bookes mot tillegg.)
  • Felles bivuakkutstyr
  • Første-hjelp- og sikkerhetsutstyr

  Dette kan bookes mot tillegg

  • Fullstendig turproviant
   Full pakke turproviant som inneholder matvarer for full forpleining.
 • Turprofil

  Fjellski vandring er egnet for voksne skiløpere, som har erfaring fra før. Turene går i variert terreng, mest på snaufjellet. Dagsetappene måler 1 til 2 mil med opp til 500 m høydeforskjell. I starten har ryggsekken ca. 18 kg vekt.

  • 1 dagsturer uten bagasje
  • 8 etapper med ryggsekk

  Endringer kan forekomme.

  Dato og pris

   
  eller

Perfekte Fjellski: ekte treski (bilde)

Les mer om:

Har du spørsmål? Ta gjerne kontakt: