Oktober 2017
Nyhetsbrev

Hei naturelskere, villmarkinger og venner!

Trærne står bart etter at høstvinden har tatt bladene, og fargespillet i landskapet har falmet. Med det samme er trekkfuglene borte, og den nervøse kvittringen har stilnet. Årstidene skifter, og det er anledning til å blikke tilbake – og framover på det som kommer. Her er nyhetene fra Wilderness Life:

Utsyn - program 2018

Utsyn – program 2018

Imellom sommerens turer og kurs har jeg gjort planer for neste år, og inngått avtaler med de mange partnere som er med på å gjøre alt dette mulig. Takket være deres hjelp og støtte kan jeg igjen presentere et fint program i 2018!

SKITUR Nord-Østerdalens vinterland markerer starten av skisesongen i februar. Turen er spesielt laget for folk som ønsker å bli kjent med å bruke tradisjonelle treski, eller rett å slett nyte ekte vinter, snø og skigåing.

Så kommer VINTER VILLMARKSLEIR Ild og is : Femundsmarka i mars. På kurset går vi dypere inn på villmarkslivet om vinteren, og vi bor i både åpen vinterleir, snøhule eller iglo. Naturligvis bruker vi klassiske treski her også.

Fordi påske ligger så tidlig vil FJELLSKI VANDRING Forollhogna: I villreinens spor gjennomføres kun på forespørsel. Noen har allerede signalisert interesse i å bli med på denne langturen på Forollhognas vidder.

I vår vil vi slå opp SKOGSLEIR Broder Bjørn : Sverige, rett i hjertet til det svenske bjørneområdet. Med hjelp av forskerne ved det Skandinaviske bjørneprosjektet og gjennom sporelesing vil vi sette oss inn i brunbjørnenes liv, og reflektere over våre egne liv.

I sommer blir det KANO VANDRING Sølensjøen og Rendals Sølen med to datoer. Kano- og fotturer avløser hverandre på denne reisen, slik at vi blir like godt kjent med vannet og fjellene rundt omkring i Rendalens villmarksparadis.

Og så markerer VANDRETUR Nomader i Nord-Østerdalen overgangen til høsten. Den 100 km lange turen går rundt mitt bosted i en vid ring og gjennom overaskend mangfoldige landskapsformer. Det finnes knapt et landskap jeg er bedre kjent med enn det her, og jeg guider denne turen for femtende gang i 2018!

Nettopp nå kommer jeg tilbake fra pilotkurset ‘Back to the Wild’. En leir, der naturnærvær, fellesskap og selvoppdagelse blir vevet tett sammen. Neste år blir det to datoer som jeg skal lede for mine nederlandske partnere. Det hele kan bookes gjennom Back to the Wild.

Tilbakeblikk - sommer 2017

Tilbakeblikk – sommer 2017

Jeg kunne fortelle så mye om det vi har opplevd i sommer. Jeg kunne fortelle om kano- og fiskegleden, toppturer, det å gå stille, sitte rundt bålet, møte elg, om utsyn og innblikk. Men jeg vil gi rom til en gjest som fanget inn sitt helt personlig blikk på kanoturen i en video. Se selv:

Tusen takk, Benno, for den fantastiske viedoen!

Forøvrig driver Benno et retreat senter og gjestgiveri i Vorarlberg, Østerrike. Kanskje dere er interessert i det også? Se her: fibe.at

Årsdag - natursentert mentoring

Årsdag – natursentert mentoring

Det er nøyaktig ett år siden at jeg har lansert NATURSENTRERT MENTORING som digital trening i naturnærvær. De første deltakerne vil snart avslutte det ettårige kurset. Jeg fikk veglede dem på deres personlige ferd og observere deres forandring og vekst. Det kan sies allerede nå: konseptet virker!

Hvordan naturnærvær kan vedlikeholdes og integreres varig i våre liv, dette dreier NATURSENTRERT MENTORING seg om. Det ettårige programmet kombinerer uavhengige studier på ditt hjemmested med personlig veiledning på nettet. Er du interessert, ta gjerne kontakt med meg direkte.

 

Tusen takk og én anmodning

Tusen takk og én anmodning

Det er viktig for meg å holde kontakt med dere, samt å nå ut til flere mennesker. Bare hvis Wilderness Life blir kjent i videre kretser kan jeg utvikle nye programmer som byr på noe nytt også for mine varige tilhengere. Derfor kom jeg til å be dere om hjelp i min forrige nyhetsbrev. I dag har jeg grunn til å si takk til dere!

Mange av dere har spredd budskapet og anbefalt Wilderness Life og nyhetsbrevet til andre. Tusen takk for det! Som lovet i mars, har jeg gitt et bidrag til Indigenous Environmental Network. Den ideelle organisasjonen støtter urfolkssamfunn i å verne om hellige steder, jorda, vannet, luft, naturressurser, helsen til både mennesker og alle andre levende vesener, samt å bygge bærekraftige samfunn. Jeg gleder meg over at jeg kunne bidra til det arbeidet takket være deres hjelp!

Og fordi kampanjen var så sukksessful, skal jeg videreføre den direkte. For hver ny påmelding skal jeg gi igjen 80,- kr. Altså, fortell om Wilderness Life til slektninger, kollegaer, kamerater, venner og send gjerne videre dette nyhetsbrevet til dem. Alle som ønsker det kan bestille nyhetsbrevet her:

Bestill nyhetsbrevet

Detaljert informasjon om Wilderness Life sitt program og profil finnes på min nettside: wildernesslife.no

Ha en gøy lesning!

Jeg ønsker dere en rolig høst med rikelig naturnærvær!

Hjertelig hilsen fra Tylldalen

Thoralf

PS: Jeg beklager mulige språkfeil i nyhetsbrevet; mitt morsmål er ikke norsk, og jeg øver fortsatt.

Videre til startsiden

  • VELKOMMEN
  • Og til nyhetsbrev-arkivet