KANO VANDRING
Sølensjøen og Rendals Sølen

En kanoreise i Rendalens villmarksparadis med telt, fiske og bål. Paddleturer på krystallklare vann samt dagsturer til fjells i tillegg.
Kano vandring: dette er uforfalsket villmarksliv som vi vil nyte i all ro.

Et villmarksparadis

Området rundt Sølensjøen og Rendals Sølen er Femundsmarkas søsken. Det er mindre kjent, men likeså en perle av villmark. Kanskje er det enda ‘villere’, just fordi færre folk finner veien hit, så langt unna offentlig vei. Store fjell og ulike vann, et hard, men tørt klima og karrig jordmonn har dannet et unikt landskap som har blitt vernet for å beskytte særpreget og det rike dyre- og plantelivet. Med denne naturperlen vil vi bli kjent, både i kano og til fots.

Kanoreise i Femundsmarka (bilde)

Kano vandring

Vi setter kanoene inn i elva Sølna som bærer oss ned til Sølensjøen. Muligens møter vi beveren underveis, eller vi ser elgen beite på myrene ved bredden. Terner kretser i lufta og stikker ned i vannet på jakt etter fisk. Så glir vi inn i Sølensjøen.

Kanotur: naturopplevelser (bilde)

Vi lar oss guide av naturkreftene vær, vind og bølger. Med god tid utforsker vi odder, viker og holmer, ofte besatt med værbite storfuruer. I hviletimer driver vi med spesielle øvelser som hjelper til å utdype de imponerende naturopplevelsene som vi får i det storslagne landskapet. Det er lett å finne sandstrender i lune bukter, eller lyngdekte moer med utsyn over vannet hvor vi kan slå opp leir for en natt. Innimellom blir vi to netter på samme sted, slik at vi får god tid til å bli enda bedre kjent med landskapet.

Kano vandring: villmarksliv – villmarksopplevelser (bilde)

Fjellet Rendals Sølen frister med panoramautsyn og med fjellkatedralen hvor fjellveggene reiser seg flere hundre meter rett fra dalbunnen. Fotturen opp dit går først gjennom lyse furu- og bjørkeskoger med brusende bekker, så på åpen lende. Kanskje krysser reinsdyr våre stier, eller vi ser kongeørnen kretse på himmelen. Det blir rikelig med villmarksopplevelser!

Dagstur i Rendalens villmarksparadis

Sølensjøen er kjent for å være rik på fisk; stimer av sik trives i det åpne vannet, abbor og harr langs breddene. Gjedder ligger på lur i skyggen av store stein. Med fiskestang utforsker vi livet under vann; hvis vi er heldige kan vi supplere våre måltider med fersk fanget fisk.

Måltidene lages felles på bålet eller bålpannen. Hvis ikke kveldslyset frister til å ta en tur til ut på vannet, blir det god tid for sosialt samvær ved bålet og for å hvile etter en opplevesesrik dag.

Kano vandring: skitt fiske – fisk på bålet (bilde)

Program

Den elve dagers kano vandring begynner på første dagens ettermiddag med oppmøtet ved Hanestad stasjon, en drøy tre-timers togreise nord for Oslo eller knapt fire timer sør for Trondheim. Vi får skyss via Rendalen og over fjellet inn i Sølendalen, hvor vi slår opp teltleir for første gang, rett ved elvebredden. Tidlig på andre dagen blir det en innføring i kanopadling og så begynner vårt eventyr. I flere kanoetapper gjør vi oss kjent med både Sølna, Sølensjøen og tilliggende vann. Noen ganger forblir vi to døgn på samme sted slik at vi får anledning til turer i skog og på fjell. Omsider drar vi tilbake mot utgangspunktet for en siste natt ved elva. Reisen slutter med et skyss tilbake til Hanestad stasjon tidlig på siste reisedagen.

Kano vandring: et eventyr!

 • Dette er inkludert

  • Gruppe med maks. 12 deltakere
  • Erfaren og lokalkjent ledelse v/ Thoralf Rumswinkel
  • Program som beskrevet
  • Innføring i kanopadling
  • 10 netter i egen telt (Alt. kan teltduk og myggnett lånes etter avtale.)
  • Skyss fra/til stasjonen på ankomst- og avreisedagen (Ca. 1 times kjøretid pr. gang.)
  • To-manns-kanoer, årer og vester (Egen kano kan tas med.)
  • 1 felles fiskeset samt fiskekort (Eget fiskeutstyr kan tas med.)
  • En del av turproviantet
  • Felles utstyr for utelivet
  • Første-hjelp- og sikkerhetsutstyr

  Dette kan bookes mot tillegg

  • Teltduk
   Hvis du ikke ønsker å ta med eget telt og heller vil sove i det fri, kan du låne en spesiell teltduk (tarp) med myggnett.
  • Fiskekort
   Tar du med egen fiskestang, kan jeg ordne fiskekortet for deg.
 • Turprofil

  Kano vandring er egnet for både nybegynnere og erfarne kanofolk, voksne og ungdom fra ca. 10-årsalderen.

  • 6 kanoetapper med 3-5 timers varighet.
  • 3 fotturer etter avtale fra 3 timers enkle skogsturer til mere krevende fjellturer med opp til 1.000 m høydeforskjell.

  Endringer kan forekomme.

  Dato og pris

  • Etter avtale

  Send forespørsel

Les mer om:

Har du spørsmål? Ta gjerne kontakt: