Desember 2018
Nyhetsbrev

Hei naturelskere, villmarkinger og venner!


Mørket har senket seg over landet, og snøen legger seg på bakken lag for lag. En rød Mars hilser fra himmelen på kveldstid, og Venus blinker lyst ut morgenen. Som stjernene skinner ut av mørket, så gjør neste års prosjekter. Jeg har gleden til å forestille kjente klassikere, endringer og premierer.

Temaene i denne utgaven:

Fjellskitur på ekte treski (bilde)

Vinter 2019 – tripelt utvalg

I vinter kan du velge mellom tre forskjellige tilbud. Hvert av dem har sin egen karakter, men selvfølgelig bruker vi tradisjonelle treski på alle. Hva som er spesielt med treski, og hvilket tilbud som passer best for deg kan du lese her.

FJELLSKITUR i Nord-Østerdalens vinterland
Klassikern i mitt vinterprogram. Vi låner den koselige sætra til naboen min, som er strategisk plassert i en pass. Derfra har vi varierte turmuligheter. Om vind og skyer eller sola rår, bestemmer om vi går ned i skogen eller opp mot vidder og topper. Det er også mulig med å ligge ute en natt i snøen ved bålet. Valgene er mange, og ingenting må gjøres. Hvis du ikke er vant å gå på treski i terrenget, vil denne turen gi deg en enkel oppstart. Og som erfaren skigåer kan du finne utfordringer eller bare nyte opplevelsen.

Datoer på norsk kan festes etter avtale. Det er satt opp én dato på tysk. Les hele beskrivelsen her:

Få flere inntrykk fra en tidligere deltakers omtale (teksten er på tysk, bildene er ‘internasjonale’)

VINTER VILLMARKSLEIR Ild og is : Femundsmarka
Et villmarkskurs i femundsmarka, der vi tester ut ulike slag vinterleir. Vi bor i åpen leir i skogen og i selvlagete snøhuler eller iglos på viddaen. En seter tjener som base og back up. Slik kan vi holde utfordringene fleksible. Kurset passer for dere som er interessert i villmarksliv vinterstid og vintersurvival, som vil gå et steg videre og komme tettere inn på vinteren og villmarken.

Datoer på norsk kan festes etter avtale. Det er satt opp én tospråklig dato (engelsk-tysk). Les mer her:

FJELLSKI VANDRING I villreinens spor : Forollhogna
Denne turen er det mest eksklusive av mine vintertilbud. Det er bare mulig i et kort tidsrom, og derfor kan turen ikke tilbys hvert år. Fordi fjellbuene vi bruker er så småe kan jeg bare ta med fire gjester. Vandringen går på viddaen og følger ikke noen fast rute. Det som er sikkert er at vi beveger vi oss fra fjellbu til fjellbu, slik som snø og værforhold tillater det. Turen er spesielt designet for folk med tidligere erfaring som leter etter en eksepsjonell fjellskitur og vinteropplevelse.

Datoer på norsk kan festes etter avtale. Det er satt opp én tospråklig dato (engelsk-tysk). Les hele beskrivelsen her:

Skigåing på ekte treski
De fleste er kjent med skigåing, skiskøyting eller alpinski. Selv de som aldri har prøvd det har en idé om det. Men det som er opprinnelsen til skigåing har nesten blitt glemt. Hva som er spesielt med å gå på treski, har jeg tidligere beskrevet. Les igjen her:

Natursentrert mentoring: å følge naturlige sykler (bilde)

Natursentrert mentoring – opsjoner

Natursentrert mentoring er nøkkelen til å bringe naturen tilbake i våre liv. Gjennom et år utdyper du din naturkontakt hjemme hos deg og får veiledning i det fra meg via e-post og telefonsamtaler. Omsider kan jeg tilby fleksible opsjoner til dere som snakker norsk (og engelsk).

Natursentrert mentoring kombinerer veiledede naturopplevelser, selvstendige naturstudier og oppmerksom fasilitering til en intensiv personlig utviklingsreise som forvandler ditt liv.

Fleksible alternativer gjør det enkelt å tilpasse programmet til hverdagen. Gjennom programmet kan du velge om og om igjen hvor langt eller hvor dypt du vil gå. Jeg vil gjerne invitere deg til å bli med på natursentrert mentoring nå. Hvis du legger grunnlaget om vinteren, kan du la deg rive med av det blomstrende livet om våren.

Les den detaljerte beskrivelsen:

Skogsleir Broder Bjørn i Sverige: Sporelesing, dyrimitasjon og villdyrøkologi (bilde)

Skogsleir – full fokus på bjørn

SKOGSLEIR Broder bjørn : Sverige har også fått en oppgradering. Vi fokuserer nå fullt ut på sporelesing, dyrimitasjon og økologi til brunbjørn. Bjørner helt fascinerende dyr. Vi vil spore deres liv og ånd intensivt gjennom hele kurset.

Vi slår skogsleiren midt i hjertet av brunbjørnenes habitat. Det er en unik mulighet til å bli kjent med de ekstraordinære dyrene. Med utfordringene de står overfor, deres evner til å håndtere dem, deres livsstrategier. Å forstå essensen, ‘bjørneånden’, og å absorbere den. Hva er det vi kan lære av bjørnene?

Her er det en kort kursbeskrivelse:

En fullstendig kursbeskrivelse kommer snart!

Villmarksleir: forskjellige overlevelsesteknikker (bilde)

Villmarksleir – Premiere


Endelig er villmarkskurset klar til å lanseres! Vi skal trene på de praktiske og mentale ferdighetene du trenger for å overleve og leve i naturen. Opplev, og lær deg villmarkslivet! Mitt første kursformat spesielt for nordmenn.

Jeg er faktisk stolt for at jeg endelig kan tilby dere et kurs som mange har etterspurt. Kurset fatter sammen det vesentlige fra alt jeg gjør. Det er en fantastisk mulighet til å trene på villmarkslivet for både nybegynnere og erfarne villmarkinger.

Les den utfyllende beskrivelsen her:

Norske skoger: treningsfelt (bilde)

Krig og fred

En måned siden roet seg situasjonen ved kysten, i nord og til fjells. Det er ikke livets vinterdvale som vi kan forvente på denne årstiden jeg snakker om.

De internasjonale styrkene som hadde holdt øvelse her trakk seg tilbake en måned siden. Dundringen til stridsvognkolonnene har jeg fortsatt i øret, og sjekkpunktene på veier og kamphandliger rundt omkring i minnet. Det var et skikkelig spetakkel, men reelt nok for å få en anelse av hva altfor mange mennesker som er utsatt til mindre vennlige styrker opplever i det daglige.

Vold setter sitt merke i oss, den påvirker vår indre fred (og ikke bare den). Dette blir tydelig i rå makt, men det gjelder også for mer subtile former og bare trusselen med den. Selv om vi ikke er utsatt for militære konflikter, opplever vi ofte vold og mister vår indre fred. Å gjenvinne den blir da til en oppgave. Det er ikke bare naturfolkenes visdom sier hvor viktig det er å strebe bestandig etter indre fred og spre den i verden.

Den mørke årstiden gir god anledning for inner tracking, for å spore våre indre prosesser. Å bringe dem i balanse kan skape indre fred. Naturnærvær hjelper oss med det. I mørket, ved lysets vendepunkt, kan vi fornye våre sinn og skape fred. Verden har stort behov for det. Alt vel for det!

Jeg ønsker dere en gøy lesning, en kontemplativ tid, god jul og et godt nytt år 2019 med rikelig naturnærvær!

Hjertelig hilsen fra Tylldalen

Thoralf

PS: Med å publisere nyhetsbrevet ønsker jeg nå ut til så mange mennesker som mulig. Bare for et bredere publikum kan jeg utvikle nye tilbud som kan være interessante også for dere. Vennligst hjelp meg med det. Fortell deres venner, familier, kollegaer – alle som kan være interesserte – om Wilderness Life, og send nyhetsbrevet videre til dem! Alle er velkomne til å bestille nyhetsbrevet her:

Bestill nyhetsbrevet

Vinterleir i snøen (bilde)

Gå videre til startsiden

Og til nyhetsbrev-arkivet